Leveransvillkor
Frakt tillkommer på din beställning. Kontakta oss gärna för prisuppgifter.

Vi samarbetar med Schenker och har ett mycket förmånligt avtal.

Vi förbehåller oss rätten att välja lämpligt leveranssätt beroende på vart möblerna skall levereras.

Din leverans ordnar vi alltid så snabbt som möjligt, om inget annat är överenskommet.

Våra varor finns på vårt centrallager i Norrköping för omgående leverans.

Du kan även välja att hämta dina varor på vårt lager i Norrköping.

Har du frågor om leverans ?
Kontakta oss på: 0735-035935 eller via e-post till info@hallbarautemobler.se

Varor som inte finns i vårt ordinarie sortiment beställs via oss från vår leverantör i USA.

Betalning och säkerhet.
Genom att använda kassatjänsten Klarna Checkout godkänner du Klarna AB:s (556737-0431, Norra stationsgatan 61, 113 43 Stockholm) villkor såsom de framgår nedan, inklusive eventuella bilagor eller annat material vartill hänvisas (”Villkoren”). I och med att du anger eller efterfrågar information börjar du använda Klarna Checkout. Därigenom har du också godkänt vår behandling av dina personuppgifter, inklusive möjligheten för oss att överföra uppgifterna till tredje part eller för behandling utanför EU/EES-området.

Betalning och avgifter
Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna Checkout de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna eller någon av Klarnas samarbetspartners den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänste- specifika frågor ska därför riktas direkt till butiken.

Aktuella betalningsalternativ som erbjudas är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank. Det kostar inget att använda Klarna Checkout. Klarna förbehåller sig dock rätten att debitera de eventuella skatter eller avgifter som kan tillkomma genom valt betalningsalternativ. Se närmare de enskilda betalningsvillkoren. Det kommer alltid att finnas information om villkor för respektive betalningsalternativ innan du gör ditt val. Klarna kan när som helst addera eller ta bort betalningsalternativ.

Personuppgifter
Klarna och dess samarbetspartners behandlar dina personuppgifter för att kunna erbjuda dig en förenklad betalning via Klarna Checkout och för att kunna förenkla betalningsprocessen ytterligare nästa gång du använder Klarnas tjänster. Klarna behandlar personuppgifterna i syfte att säkerställa din identitet, administrera kundförhållandet, förhindra missbruk eller felaktigt utnyttjande av betalningstjänsten, utföra kundanalyser, kreditbedömning, riskanalyser, riskhantering, affärsutveckling, för kommersiella och marknadsföringsändamål för egen del och för våra särskilt utvalda partners samt för att uppfylla tillämpliga lagkrav i övrigt. Personuppgifter är information som direkt eller indirekt kan kopplas till dig.

Följande är exempel på personuppgifter som Klarna behandlar:

Kontaktinformation – namn, adress m m
Personnummer – används som kundnummer
Betalningsinformation – kortnummer, fakturainformation m m
Finansiell information – t ex information om inkomst och eventuella betalningsanmärkningar (används i de fall det tas en kreditupplysning)
Artikelinformation – uppgifter avseende de köp du gör
Information om din dator – IP-adress, språkinställningar m m
Om du tidigare har använt Klarna kan det finnas sparade uppgifter om dig för exempelvis kundhantering, dokumentationskrav eller liknande godkända ändamål. För att säkerställa din identitet och förenkla din användning av Klarna Checkout kommer Klarna använda eventuell sådan information. Klarna kan komma att lämna ut uppgifterna till andra företag inom Klarnas företagsgrupp, som också kan använda informationen för de ändamål som beskrivs här. Vidare kan uppgifterna komma att lämnas ut i samband med överlåtelse av fordran till inkasso-företag eller motsvarande. Uppgifterna kan även komma att överföras för behandling utanför EU/EES-området till en stat som inte har samma nivå på skyddet för personuppgifter. Klarna värnar om skyddet för personuppgifter och kommer att införa lämpliga skyddsåtgärder för att skydda uppgifterna. Du har rätt att en gång per år skriftligt begära att få tillgång till de uppgifter som rör dig. Du har också rätt att korrigera sådana uppgifter samt att välja bort att ta emot ytterligare marknadskommunikation. Klarna är personuppgiftsansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. Ytterligare information kan erhållas genom att kontakta Klarna på personuppgiftsombud@klarna.com eller på den registrerade adress som anges ovan.

Reklamationer
Vid reklamation, kontakta oss senast inom fyra dagar från mottagandet på telefon
0735-035935
Dokumentera gärna ev. synliga skador med bilder.

Ångerrätt – distanshandel
Vid köp i vår webbutik eller via telefon gäller distans handelslagen. Det innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du har mottagit din vara. Varan ska vara i lika gott skick som när du fick den, det vill säga oanvänd och oskadd. Originalemballage måste sparas och följa varan. När du utnyttjar ångerrätten står du som kund för returfrakten.

Transportskador
Om en transportskada skulle uppstå ber vi dig göra en anmälan till info@hallbarautemobler.se, beskriv problemet och ditt anspråk så hjälper vi dig att förmedla din reklamation till Schenker.

Skadecenter: skadecenter@dbschenker.com, 036-183240
Det går också att fylla i skadeanmälan direkt via denna länk:
Men helst direkt till chauffören som levererar till dig. Ha fraktsedel numret tillgängligt. Det gäller både dolda och synliga skador. Därför är det viktigt att du packar upp och inspekterar dina produkter noggrant, både utanpå och inuti, när du tar emot dem.

Observera att du måste inspektera godset så att det inte har några fraktskador innan du skriver på fraktsedeln.

Observera att du inte får använda den skadade produkten och att du måste behålla produktens emballage, så att detta kan besiktigas vid handläggning av skadeärendet.
Personuppgifter och sekretesspolicy

De person- och kontaktuppgifter du lämnar till oss i samband med köp eller annan kontakt hanteras med största respekt och i enlighet med Svenska Personuppgiftslagen (PUL). När du lägger en beställning hos oss godkänner du att vi använder och lagrar dina uppgifter i våra datasystem för att kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Det handlar t.ex. om att kunna leverera dina varor, avisera leveransen men också om att informera dig om nyheter och erbjudanden.

Övrigt
Fakta- och prisuppgifter som förekommer i Hållbara utemöblers kommunikation lämnas med reservation för tryckfel, leverantörers prishöjningar samt för slutförsäljning. Fotografier som publiceras av Hållbara utemöbler har olika rättighetsinnehavare och vid önskemål om användning av dessa i andra sammanhang krävs en kontakt med oss. Tänk på att bilder inte alltid återger exakt produkternas verkliga utseende. Bildskärmsinställningar och trycktekniska variationer påverkar detta.